muhabbet kuşu eğitimi


Muhabbet kuşu eğitimi ve terbiye sadece bir kişi tarafından yapılmalıdır. Muhabbet kuşları, kadınların ve çocukların daha yüksek perdeden sesleri olması dolayısı ile onlara daha iyi yanıt vermektedirler. Hiç ses olmayan dikkat dağıtıcı özelliği olan sessiz bir odada eğitim olması için en uygun yerdir. Örneğin, odada başka hiçbir kişi yada televizyon ve radyo kapalı olmalıdır.

Onları hiçbir soruna neden olmadan çok sık muhabbet kuşu işleyebilir ve yeterince varsa yakında anlatacağım. Eğer sadece muhabbet kuşu eve getirdim, o zaman onu işlemek için denemeden önce onu birkaç gün için yerleşmek izin vermek en iyisidir.

Eğer işe giderken bir süre için muhabbet kuşu yanlız bırakmak varsa düşük hacimli bir konuşma radyo programını açık olarak bırakabilirsiniz. Odada biri var gibi muhabbet kuşuna bunu hissettirmelisiniz. Eğitimde en önemli şey muhabbet kuşu için kafesine girip çıkma öğretilmelidir. Sadece kafesi kapıdan bir levrek gibi işaret parmağınıza sunuyoruz.

Lütfen kuşunuzu parmağınızı kabul etmezse o zaman muhabbet kuşunun kabul etmek daha istekli olabileceği ilk bakışta küçük bir tahta parçası ile deneyebilirsiniz. Bu tahta parçası üzerine atlar sonra otomatik olarak o zaman sunduğunuz parmağınıza geçebilir. Siz muhabbet kuşu eğitmek için hangi eğitim olursa olsun, aynı egzersiz ile devam edilmelidir.

Senin tarafından muhabbet kuşu sırtında üzerinizde iken tek elle tutulmaya alışması gerekir. Onun kuyruk ilk ve ikinci parmaklar arasında başını, bileğinizin iç aşağı yatırılmış olmalıdır. Başparmak ve diğer parmaklar hafifçe muhabbet kuşu etrafında çırparak onlara zarar vermez, böylece yerde kanatlarını tutabilir.

Bu kavrama muhabbet kuşu varsa bunu olarak muhabbet kuşu incitmek değil parmaklarınızı biraz rahatlayabilirsiniz. Böyle bir muhabbet kuşu tutan bir resim elde etmek için çalışacağız, ama şu anda bir kamera olmadığı için sizlerden, bu yüzden özür dilemek istiyorum. Her zaman olduğu gibi küçük hayvanları tutarken, küçük kanatlarını ve bacaklarını kırılgan olduğu için, biraz nazik olmaya özen gösterin.

Muhabbet Kuşu Konuşma Eğitimi

Konuşmak için muhabbet kuşu eğitmek istiyorsanız bunu çok genç yavru olduğu iken başlamalıdır. Eski Beş ya da altı hafta eğitime başlamak için en uygun zamandır. Sen muhtemelen oldukça sinir bozucu olabilir bir süre için herhangi bir sonuç, alamayabilirsin olsa eğitim tutmak için istekli olmak gerekir.

Bazı muhabbet kuşları konuşmayı öğrenmek için ne kadar bir öğretmen ya da ne kadar iyi olamak zorundasın. Diğer eğitim gibi, konuşmak için muhabbet kuşu eğitimi herhangi dikkatiniz dağılmadan bir odada yapılmalıdır. Lütfen kuşunuzu parmak ehlileştirmek ise o zaman doğru önünüzde onu tutun ve onunla doğrudan konuşma yapınız.

Kuşun adı gibi kısa bir basit bir kelime ile başlayın. Kısa farklı sesler en iyisidir. Muhabbet kuşları tam duyduklarını taklit ederek konuşmayı öğrenirler, bu nedenle her zaman aynı şive ve stresleri ile aynı şekilde kelime, söylemeniz önemlidir.

Muhabbet kuşu defalarca kelime duymak ve aylar süren eğitim süresine ihtiyacı olabilmektedir. Yoksa o bile ona öğretmeye çalışılan kelimeleri aylar sonra söylemek için kendini zorlayacaktır.

Iyi eğitimli papağanlar ve muhabbet kuşları doğal bir yeteneği olanlarların bu yetenekleri sayesinde büyük bir kelime hafızası oluşturabilirsiniz. Hatta onların eğitmen dışındaki insanlardan bir deyişle teslim alabilirsiniz. Bazen kapı zili zil ve telefon gibi diğer ev sesleri taklit etmekte üstlerine yoktur.

Ayrıca bazı eğitim yardımları size konuşmak için muhabbet kuşu öğretmek yardım alabilirsiniz. Bu cd gibi ürünler olarak adlandırılan seslerden oluşan cd lerdir.

Eğlence ve Oyun

Muhabbet kuşu bir salıncak üzerine atlama gibi oyunlar oynamak için öğreteceğiz. Gibi bir komut verirken Parmağınızla eylem gösterilmelidir burada 'bir salıncak var' gibi işaretler ile kuşunuza eğitim verebilirsiniz. Eğitim eğlenceli olması gerekir ve çok uzun süren eğitimler aksi halde muhabbet kuşuna sıkıcı geldiği gibi bıkmaksına neden olacağını unutmayın. Bir seferde on veya on beş dakika kuşunuzla ilgilenmek en iyi bir süredir. Bundan sonra, muhabbet kuşu, dinlenmek için biraz zaman vermelisiniz. Her zaman bir iki saat içinde başka bir oturum için geri dönebilirsiniz.

4 yorum:

  1. Selam Coşkun ben benim mavi erkek bir muhabbet kuşum var nisan 2016 da yavru diye aldım ama zannediyorum 2 veya 3 aylık almışım ve aldığım günden beri hala elimize alismadı ne zaman telefonu veya kumandayı elime alsam hemen telefonun veya kumandanın üzerine konup beni izliyor parmağımı oynatınca uçup tekrar geri geliyor o kadar dil döküyorum çağırdığımda elime gelmiyor ne yapabilirim bilmiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mesela elinize geldiğinde sevdiği bir.yiyecek verin. Ve yerken sürekli gel gel diye seslenin geri uçurun ve bu işlemi birkaç defa yapın bir.müddet sonra gel dedğinizde elinizde yemek olduğunu düşünüp gelecektir...

      Sil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil